»Ivačič je bil vseslovenska zvezda. Kar predolgo je bil pozabljen, in prav je, da častimo to dediščino, četudi morda gibanja, v katerih je sodeloval, v sodobni kulinariki niso več tako moderna.«
»Ta situacija lahko pomaga našim chefom odkriti naše korenine, našo dediščino in se znebiti nepotrebnih obsesij z nordijsko kuhinjo ipd. in se končno zaljubiti v svojo deželo.«
»Burek je bil pri nas še v 80. letih praktično edina topla, nasitna in poceni jed, dostopna tudi v zgodnjih jutranjih urah.«
»Kmetje marsikaj jemljejo za samoumevno in odklanjajo podjetnost, nočejo razumeti, da je tudi njiva že podjetje.«
»Volimo Jureta više od bureka«
»Moramo biti radovedni, ne smemo se sprijazniti s tem, da smo lačni in zaviti v najbližjo, najhitrejšo ali najcenejšo restavracijo.«
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
»Če želimo kakovost, to ni hrana iz sestavin, ki se vozijo z letali, ki so zamrznjene, ki rastejo na drugih celinah.«
»Gre namreč za stičišče alpskega, mediteranskega, kraškega in panonskega prostora, in kar ponuja narava, se v kuhinji spremeni v različne okuse.«
»Ljudje so ugotovili, da se povsod potrudijo, tudi tam, kjer imajo samo en srček – mogoče še bolj kot tam, kjer imajo tri.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju